Τι είναι το σύστημα Yankee

Το Yankee είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή συστήματα για online betting. Από τη μεριά μας είναι ξεκάθαρο ότι ο πλέον σωστός τρόπος για να προσεγγίσει ένας παίκτης το στοίχημα είναι το ποντάρισμα σε μονά αποδεκτά γεγονότα, αφού έτσι η γκανιότα μένει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των παικτών που για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν να παίξουν στοίχημα με σύστημα. Περνώντας λοιπόν από τη θεωρία στην πράξη, σήμερα θα δούμε τι είναι το σύστημα Yankee, πώς λειτουργεί, σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται και τι πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε τα γεγονότα τα οποία θα συνθέσουν το σύστημά σας. 

Σύστημα Υαnkee ή αλλιώς 4-3-2

Στο Yankee θα συμπεριλάβετε τέσσερα γεγονότα από ισάριθμες αναμετρήσεις. Τι ζητάτε όμως επιλέγοντας αυτό το σύστημα. Μία τετράδα, τέσσερις τριάδες και έξι δυάδες. Συνολικά λοιπόν έχουμε 11 στήλες. Φυσικά και ανεβαίνει το κόστος σε σχέση με το πιο απλό Trixie για παράδειγμα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο. Εκεί υπάρχουν τρία παιχνίδια, στο Yankee υπάρχουν τέσσερα.

Πώς λειτουργεί το Yankee;

Από τη στιγμή που μιλάμε για σύστημα 4-3-2 (δηλαδή και η δυάδα μας δίνει επιστροφή) έχουμε δικαίωμα σε δύο λάθη. Φυσικά, όπως και στην περίπτωση του Trixie, όταν μιλάμε για επαλήθευση όλων των σημείων, το ποσό που θα πληρωθούμε θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που θα είχαμε αν παίζαμε παρολί. Εδώ όμως μπορούμε να πάρουμε χρήματα, τόσο με τρεις, όσο και με δύο επιτυχίες. 

Επιστροφή πονταρίσματος με δυάδα

Για να συμβεί αυτό (που είναι και το ζητούμενο όταν παίζουμε σύστημα, δηλαδή να έχουμε επιστροφή με την ελάχιστη δυνατή επαλήθευση) θα πρέπει να επιλέξουμε παιχνίδια που έχουν ελάχιστη απόδοση στο 3.35. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί πολύ απλά έχουμε 11 στήλες. Οπότε αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε πολλαπλασιαστή 10 το σύστημα θα κοστίσει 110€. Σε περίπτωση που πιάσουμε δυάδα με τη συγκεκριμένη απόδοση, τότε έχουμε:

  • Δυάδα: 3.35×3.35=11.22×10€=112.20. Αν επιλέξουμε ματς λοιπόν που είναι όλα στο 3.35 (ή περισσότερο), τότε μας φτάνουν δύο στα τέσσερα για να έχουμε τα χρήματά μας πίσω.

Τι ισχύει σε περίπτωση τριάδας;

Κρατώντας τις συγκεκριμένες αποδόσεις, το Yankee στην τριάδα (δηλαδή να χάσουμε μόνο ένα ματς από τα τέσσερα) επιστρέφει αρκετά χρήματα πίσω. Ας δούμε τι ισχύει σε αυτήν την περίπτωση:

  • Απόδοση και επιστροφή τριάδας: 3.35×3.35×3.35=37.59×10€=375.90€.
  • Απόδοση και επιστροφή από τέσσερις δυάδες: 11.22×10€=112.20×4=448.80€
  • Το συνολικό άθροισμα είναι: 375.90€+448.80€=824.70€

Όπως μπορείτε να δείτε η επιστροφή είναι τεράστια, αλλά είναι υψηλός και ο βαθμός δυσκολίας.

Αγορές για Yankee και βαθμός δυσκολίας

Όπως είναι ευνόητο για τους περισσότερο μυημένους στο στοίχημα, δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσετε αυτό το ποσό με τις συγκεκριμένες αποδόσεις στο Trixie. Το 3.35 ως ελάχιστη απόδοση για να παίρνετε τα χρήματά σας πίσω και στην τριάδα είναι μία τιμή η οποία αναφέρεται είτε σε ξεκάθαρο αουτσάιντερ, είτε σε ισοπαλίες. Και στις δύο περιπτώσεις η επαλήθευση ακόμη και 2/4 σημείων δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Ο βαθμός δυσκολίας στο Yankee λοιπόν είναι αρκετά υψηλός. 

Εναλλακτική προσέγγιση για Yankee

Αν θέλετε να ρίξετε την απόδοση, τότε μπορείτε να σκεφτείτε εναλλακτικά, ότι θα έχετε κάποια απώλεια στη δυάδα, αλλά η τριάδα θα σας δίνει τα χρήματά σας πίσω και σε κάποιες περιπτώσεις ένα σεβαστό κέρδος. Για να συμβεί αυτό παίζετε στις εξής αποδόσεις:

  • Απόδοση και επιστροφή τριάδας: 2.00×2.00×2.00=8.00×10€=80.00€.
  • Απόδοση και επιστροφή από τέσσερις δυάδες: 4.00×10€=40×4=160.00€
  • Το συνολικό άθροισμα είναι: 80.00€+160.00€=240.70€

Ρίχνοντας την απόδοση από 3.35 στο 2.00, στη δυάδα χάνετε ουσιαστικά 70€ (επιστροφή 40€, έχετε παίξει 110€), αλλά στην τριάδα έχετε ένα κέρδος υπερδιπλάσιο του ποσού που ρισκάρατε. Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να σκεφτείτε καλά τον τρόπο και τη στρατηγική πάνω στις αποδόσεις και στις αγορές με τις οποίες θα προσεγγίσετε το σύστημα Yankee.