Τι είναι το Σύστημα Patent

Υπάρχει σύστημα στο στοίχημα το οποίο να πληρώνει τον παίκτη ακόμη και με την επαλήθευση μίας και μόνης επιλογής; Κι όμως υπάρχει. Πρόκειται για το Patent. Μία επαλήθευση λοιπόν μπορεί να είναι αρκετή για να υπάρχει κάποια επιστροφή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για μονό αποδεκτό ποντάρισμα (το οποίο είναι και η πλέον σωστή προσέγγιση για κάποιον που βλέπει το στοίχημα με μία πιο… μεθοδική ματιά). Επειδή όμως πολλοί είναι οι παίκτες που αρέσκονται να παίζουν στοίχημα με σύστημα, σε αυτόν τον οδηγό θα αναλύσουμε το σύστημα Patent. Τι είναι, πόσα ματς, χρειάζονται, ποιες είναι οι ενδεδειγμένες αποδόσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, σε ποιες αγορές θα πρέπει να κινηθούμε για να βρούμε τις συγκεκριμένες τιμές. 

Σύστημα Patent ή αλλιώς 3-2-1

Στο Patent όπως εξάλλου και στο Trixie, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε άλλον οδηγό, υπάρχουν τρία γεγονότα. Τα επιλέγουμε από ισάριθμες αναμετρήσεις και δεν υπάρχει περιορισμός, όσον αφορά το είδος της αγοράς. Ουσιαστικά το Patent πρόκειται για μία προέκταση του Trixie, αφού δεν σταματά στο 3-2 και συνεχίζει στο 3-2-1. Αυτή όμως η αλλαγή είναι αρκετή για να αλλάξει πρακτικά πολλά πράγματα και πρώτα και κύρια απ’ όλα, τις στήλες του συστήματος, οι οποίες από τέσσερις γίνονται πλέον επτά. 

Πώς λειτουργεί το Patent;

Η ανάλυση των στηλών στο Patent προκύπτει ως εξής:

  • Μία τριάδα
  • Τρεις δυάδες
  • Τρία μονά

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυξάνεται και το κόστος συγκριτικά και πάλι με το trixie, που επίσης έχει τρία παιχνίδια ως ζητούμενα. 

Έχοντας επτά στήλες, στην ουσία είναι αδύνατον να πάρουμε πίσω τα χρήματά μας με την ελάχιστη δυνατή επαλήθευση (δηλαδή του ενός παιχνιδιού).  Για να γίνει αυτό θα πρέπει η απόδοση σε κάθε ματς να είναι τουλάχιστον στο 7.00. Αυτή είναι μία τιμή η οποία μπορεί να επαληθευτεί πολύ σπάνια στο στοίχημα. Γι’ αυτό ένας ρεαλιστικός στόχος μπορεί να είναι η επιστροφή χρημάτων (ίσως και κάποιου κέρδους) με την επαλήθευση της δυάδας. Έστω λοιπόν ότι παίζουμε με πολλαπλασιαστή 10€, κάτι που σημαίνει ότι με τις επτά στήλες έχουμε συνολικό κόστος συστήματος 70€. Ας δούμε τι γίνεται σε επαλήθευση δυάδας με απόδοση σε κάθε ματς στο 2.00:

  • Η δυάδα πληρώνει: 2.00×2.00=4.00×10€=40.00€
  • Το καθένα από τα τρία μονά πληρώνει: 2.00×10€=20€x3=60€.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν έχουμε: 40.00+60=100.00€. Δηλαδή έχουμε πάρει πίσω τα 70€ που ρισκάραμε και υπάρχει και ένα κέρδος της τάξης των 30€.

Αγορές για Patent

Το 2.00 αντιστοιχεί σε μία απόδοση φαβορί που δεν είναι όμως και τόσο δυνατό. Κι εδώ υπάρχει ομοιότητα με το trixie, αφού μπορείτε να επιλέξετε κάποιο όχι και τόσο δυνατό φαβορί, ή να κοντράρετε στη διπλή ευκαιρία παίζοντας στη μεριά του αουτσάιντερ. Πάντα μία καλή και σταθερή επιλογή μπορεί να είναι και τα under/over και γενικότερα οι αγορές διπλής επιλογής. 

Το Patent θα μπορούσαμε να πούμε πως ανεβάζει το κόστος του συστήματος σε σχέση με το Trixie και ουσιαστικά δίχως να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Στη μία επαλήθευση είναι αδύνατον να πάρετε τα χρήματά σας πίσω, εκτός κι αν παίζετε σε αποδόσεις από το 7.00 και πάνω. Στο μόνο που κάπως δείχνει να υπερτερεί είναι στο γεγονός ότι με απόδοση 2.00 στο κάθε ματς, στη δυάδα υπάρχει κάποιο κέρδος, το οποίο δεν είναι αμελητέο.

Φυσικά υπάρχουν και οι κυνηγοί των εκπλήξεων στο Patent. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν τρεις επιλογές με πολύ μεγάλες αποδόσεις η κάθε μία και ουσιαστικά ο παίκτης θέλει μία και μόνη επαλήθευση για να πάρει τα χρήματά του πίσω και δύο για να βγάλει ένα τεράστιο κέρδος. Το τονίζουμε όμως ξανά για να είμαστε ρεαλιστές. Οι αποδόσεις στα επίπεδα του 7.00 είναι πολύ μεγάλες στο στοίχημα και επαληθεύονται σπανίως, οπότε αυτό το ρίσκο, στα δικά μας μάτια τουλάχιστον δεν έχει αξία.