Καλύτερες στοιχηματικές

Καλύτερες στοιχηματικές για το 2024 στην Ελλάδα. Πού κάνω εγγραφή;

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται πολλές νόμιμες ιστοσελίδες που προσφέρουν online στοίχημα και έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες για τον συγκεκριμένο λόγο. Το τρέχον νομοθετικό πλαίσιο, επιτρέπει στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες να προσφέρουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες αθλητικού στοιχήματος, υπαγόμενες σε μεταβατικό καθεστώς βάσει της παραγράφου 12 του άρθρου 50 (νόμος 4002/2011).

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια βήματα, τα οποία έχουν επηρεάσει τους παράγοντες που ξεχωρίζουν τις στοιχηματικές από τις καλύτερες στοιχηματικές. Πάντα, οι παίκτες προτιμούσαν κατά κύριο λόγο τις γρήγορες πλατφόρμες με μεγάλες αποδόσεις, τις αξιόπιστες πληρωμές, αλλά και την άψογη εξυπηρέτηση πελατών. Όσο όμως η τεχνολογία κάνει άλματα, τα κριτήρια επιλογής που προστίθενται στη λήψη απόφασης για την εγγραφή σε κορυφαία στοιχηματική, γίνονται ακόμη περισσότερα. Για παράδειγμα, οι κορυφαίες στοιχηματικές που δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πελάτες τους, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη μιας λειτουργικής mobile έκδοσης ή ακόμα καλύτερα, μιας εύχρηστης εφαρμογής. Αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός, αφού μέρα με τη μέρα, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αυτοί που στοιχηματίζουν χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα κριτήρια που καθορίζουν την αξιολόγηση μιας στοιχηματικής, βασίζονται σε συγκεκριμένες παραμέτρους που έχουν μεγάλη σημασία, τόσο για την πληρότητα όσο και για την αξιοπιστία μιας στοιχηματικής στο ίντερνετ.

Κριτήρια αξιολόγησης για κορυφαίες στοιχηματικές

Πριν κάνεις το βήμα για εγγραφή σε στοιχηματική, καλό θα ήταν να εξετάσεις τις ακόλουθες παραμέτρους που θα σε βοηθήσουν στην απόφασή σου:

Αξιοπιστία – Φήμη

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αξιοπιστία και τη φήμη μιας στοιχηματικής, δεν νοείται να υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από το «πότε» και «αν» θα καταβάλει τα χρήματά σου. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν στοιχηματικές που σκίασαν τη φήμη του κλάδου του αθλητικού στοιχήματος, καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα με τον νόμο. Το θετικό βέβαια είναι ότι τέτοιου είδους κακά παραδείγματα έχουν ανακαλυφθεί γρήγορα. Σε αυτό βοήθησαν οι κριτικές των εγγεγραμμένων χρηστών κατά μεγάλο ποστοστό.

Προσφορές*

Πρόκειται για ένα από τα πιο «βαριά χαρτιά» των στοιχηματικών, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά, όπως είναι αυτή του online στοιχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουν προγράμματα επιβράβευσης* στον παίκτη, ακόμα και καθημερινά bonus* που μπορεί να αφορούν μεμονωμένα ορισμένους αγώνες ή κάποιες διοργανώσεις. Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο Κανονισμός Εμπορικής Επικοινωνίας (ΦΕΚ/Β/1368) απαγορεύει την οποιαδήποτε διαφημιστική προωθητική ενέργεια εκ μέρους τόσο των στοιχηματικών, όσο και των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων. Άρα, για να ανακαλύψεις περισσότερα για τις διαθέσιμες προσφορές*, θα χρειαστεί να γίνεις μέλος.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Αποδόσεις – Γκανιότα*

Οι κορυφαίες στοιχηματικές, χαρακτηρίζονται από κορυφαίες αποδόσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αποδόσεις είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να έχεις υπόψη προτού επιλέξεις σε ποια στοιχηματική να γραφτείς. Πρόσεξε όμως και την εξής λεπτομέρεια: πολλοί παίκτες βασίζονται μόνο στις αποδόσεις για να επιλέξουν μια στοιχηματική. Αυτό είναι ξεκάθαρο λάθος. Ένας ακόμα παράγοντας που θα πρέπει να συνυπολογίσεις, είναι και η μηδενική γκανιότα*.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Διαθέσιμες επιλογές στοιχημάτων – Αγορές

Το συγκεκριμένο κριτήριο βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα όσων ασχολούνται με το στοίχημα για την επιλογή της καλύτερης στοιχηματικής. Όλες οι γνωστές και αξιόπιστες πλατφόρμες, προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία αγορών αθλητικών στοιχημάτων. Στην περίπτωση που επιθυμείς να στοιχηματίσεις σε κάποιο αθλητικό γεγονός που θεωρείται ως μη δημοφιλές (όπως για παράδειγμα τα πολιτικά στοιχήματα, η κατηγορία «Διασκέδαση» ή ακόμη και όχι και τόσο διάσημα αθλήματα), τότε θα πρέπει να αναζητήσεις στοιχηματικές που έχουν αυτές τις αγορές διαθέσιμες στο μενού τους. Οι κορυφαίες του είδους είναι οι Stoiximan, Bet365 και Novibet.

Ειδικά στοιχήματα

Σε αυτό το πεδίο έχει αναπτυχθεί μεγάλος ανταγωνισμός τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις στοιχηματικές σε ό,τι αφορά το προσφερόμενο προϊόν τους, γεγονός που τις οδηγεί στη δημιουργία των δικών τους ειδικών στοιχημάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το αυτόματο cash out* από Bet365, το Bet Mentor* από τη Stoiximan, καθώς και η ασφάλεια στο παρολί* από τη Novibet.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Υποστήριξη πελατών

Οι στοιχηματικές που σέβονται τα εγγεγραμμένα μέλη τους, δίνουν μεγάλη έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα. Οι περισσότερες στοιχηματικές online προσφέρουν εξυπηρέτηση πελατών μέσω live chat που αποτελεί έναν άμεσο κι έυχρηστο τρόπο επικοινωνίας με το εξειδικευμένο προσωπικό τους. Πέρα από το live chat, άλλοι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας είναι η φόρμα επικοινωνίας, τα e-mail, τα τηλέφωνα, καθώς και εφαρμογές όπως το Viber και το Whatsapp. Οι τελευταίοι, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τρόπους επικοινωνίας, πράγμα λογικό αφού βρισκόμαστε στην εποχή των smartphones.

Άμεση ανάληψη χρημάτων

Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η άμεση διαθεσιμότητα των ενδεχόμενων κερδών σου από το στοίχημα, τότε θα πρέπει να προσέξεις τον απαιτούμενο χρόνο που ορίζεται από την κάθε στοιχηματική. Ο χρόνος ανάληψης από πλατφόρμα σε πλατφόρμα διαφέρει, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 24 ώρες έως και 4-5 ημέρες. Όπως καταλαβαίνεις, το συγκεκριμένο κριτήριο δεν μπορείς να το διαπραγματευτείς, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζεις από πριν το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να μεταφερθούν τα χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Live betting 

Μιας που έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής κατηγορία τα τελευταία χρόνια, ήταν αναμενόμενο να συγκαταλέγεται στα κορυφαία κριτήρια για την επιλογή της ιδανικής στοιχηματικής. Το πλήθος των παιχνιδιών που διαθέτει μια στοιχηματική για ποντάρισμα live είναι το πρώτο κριτήριο. Το δεύτερο, ίσως και πιο σημαντικό, είναι το πόσο γρήγορα ενημερώνεται το σύστημα για τα δρώμενα σε ένα live γεγονός, αλλά και η ταχύτητα με την οποία γίνονται δεκτά τα όποια στοιχήματα επιθυμείς να τοποθετήσεις. Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης, παίζει και το πλήθος των ειδικών στοιχημάτων που είναι διαθέσιμα για live στοιχηματισμό.

Ευκολία στη χρήση / Mobile app

Σε πολλές περιπτώσεις, το πλήθος των επιλογών σε διαθέσιμες αγορές των στοιχηματικών είναι τόσο μεγάλο, που ορισμένες φορές μπορεί και να μπερδευτείς. Η ευκολία στη χρήση ποικίλλει από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να μπορείς να τοποθετείς τα στοιχήματά σου εύκολα, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να ακολουθείς πολλά βήματα και πολύπλοκες διαδικασίες.

Υπάρχουν παίκτες που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία και άνω που ίσως να μην ενδιαφέρονται για την εφαρμογή στο κινητό, καθώς έχουν συνηθίσει να τοποθετούν το στοίχημά τους από τον σταθερό τους υπολογιστή και την άνεση του χώρου τους. Οι πιο νεαροί παίκτες, συνηθίζουν να τοποθετούν τα στοιχήματά τους εν κινήσει, όποια ώρα και στιγμή επιθυμούν. Παρόλο που βρισκόμαστε στο 2023, υπάρχουν αρκετές στοιχηματικές που δεν έχουν ακολουθήσει την τάση της εποχής και δεν έχουν δημιουργήσει εφαρμογή για smartphones. Άλλες, πάλι, όπως η Stoiximan, η Νovibet, η Pamestoixima και η Bet365 έχουν αναπτύξει εύχρηστα apps που «απογειώνουν» το παιχνίδι σου όπου κι αν βρίσκεσαι!

Ελάχιστη κατάθεση

Πρόκειται για ένα βασικό κριτήριο επιλογής ανάμεσα στους παίκτες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο στοίχημα και όχι τόσο για τους έμπειρους παίκτες. Αν λοιπόν το όριο της ελάχιστης κατάθεσης σε μια στοιχηματική είναι αρκετά υψηλό, σημαίνει ότι απευθύνεται περισσότερο στους πιο έμπειρους παίκτες. Στη διαφορετική περίπτωση που είναι χαμηλό, αυτό αποτελεί ένα καλό νέο για όσους εξοικιώνονται τώρα με τον κόσμο του online αθλητικού στοιχήματος.